Trees Van Hove

Schepen, Bestuurslid

    Na de uitstekende resultaten van de gemeenteraadsverkiezingen in Oktober ben ik gedreven om mijn schepenambt met volle goesting op te nemen .

    Met de bevoegdheid van kinderopvang zal ik me blijven inzetten om voor elk kind een kwalitatieve en betaalbare kinderopvang te voorzien waar elk kind welkom is en de nodige aandacht krijgt . Ook inclusie is hierbij zeer belangrijk.

    Als schepen van Onderwijs wil ik me verder engageren voor een waarderende onderwijscultuur die aandacht heeft voor emoties , die inzet op emotionele ontwikkeling en veerkracht zodat de leerlingen zich goed voelen binnen en buiten de school en zo optimaal kunnen leren en opgroeien . Deinze is een onderwijsstad en met de fusie is er ook gemeentelijk onderwijs als uitdaging om dit kwalitatief verder uit te bouwen . Deeltijds kunstonderwijs is voor mij als een geschenk waar ik dagelijks mee bezig ben , een parel om te koesteren maar ook zorg voor te dragen .

    Lokaal mondiaal beleid is me op het lijf geschreven, zelf heb ik jaren een project in Afrika en ken hierbij de problematieken , ik zal me inzetten om van Deinze een duurzame stad te maken met aandacht voor mondiale solidariteit , FaireTrade gemeente en de 15 SDG’s (Sustainable Development Goals ) dit alles onder het motto “ alleen ga je sneller , maar samen kom je verder “

    Tenslotte ben ik bevoegd voor “ Huis van het Kind “ met preventieve gezinsondersteuning, een volwaardige en laagdrempelige basisvoorziening waar iedereen terecht kan voor alles wat te maken heeft met opvoeden en opgroeien . Het gezin is immers de hoeksteen van de maatschappij .