Jan Vermeulen

Burgemeester

  • Geboortedatum:

    25 juni 1970

  • Geboorteplaats:

    Deinze

Jan Vermeulen is burgemeester van de stad Deinze. Hij is getrouwd met Veronique Lefebvre en papa van Madeleine en Juliette. Jan is burgemeester van Deinze sinds 2012 en trekt de lijst van CD&V voor Deinze en Nevele. Want na een fietstocht naar de koning werkte hij samen met Johan Cornelis aan een fusie tussen Deinze en Nevele. Deze is een feit, want op 1/1/2019 werden Deinze en Nevele samen de tweede grootste stad van Oost-Vlaanderen. Deinze telt sindsdiein 17 deelgemeenten.

Als burgemeester zette Jan Vermeulen in op de stadskernvernieuwing van Deinze. De stad legde een nieuwe Markt aan en er kwamen nieuwe gebouwen langs de Leie. Het dienstencentrum Leiespiegel, de kunstacademie KADE en de Leiespiegel zijn pareltjes die deze bestuursperiode werden gebouwd en gefinancierd.

Deinze werd ook tweemaal verkozen tot fietsstad, won de mobility-award, de prijs van de bouwmeester en diverse andere awards. De vernieuwing van Deinze bleef niet onopgemerkt in Vlaanderen. Het project Stedelijk Wonen aan de Leie II werd beloond met € 2,3 mio subsidie.

Deinze knoopte ook een goede samenwerking aan met andere overheden. Met de provincie Oost-Vlaanderen werden de fietssnelwegen aangelegd en werd het beheer van de Brielmeersen aangepakt. Met Infrabel kwam het tot een samenwerking om fietsbruggen en fietstunnels aan te leggen.