Persbericht: Jan Vermeulen duwt de Vlaamse lijst

04-03-2019

JAN VERMEULEN DUWT VLAAMSE LIJST CD&V 

GENT/DEINZE – CD&V zet Jan Vermeulen - burgemeester van Deinze op de lijstduwer voor het Vlaams Parlement. Op die manier wil ze de bijna 5000 stemmen die hij haalde bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen verzilveren. “Ik blijf in elk geval burgemeester van Deinze en hou mij aan mijn beloftes. Maar ik duw de lijst omdat het ontzettend belangrijk is voor onze stad en streek dat CD&V opnieuw deel kan uitmaken van de Vlaamse Regering. Dat is noodzakelijk voor een onderwijsstad en onderwijsregio. We moeten ook verder middelen naar onze streek halen. De oplossing van ons mobiliteitsprobleem zal veel geld kosten en het wordt tijd dat Vlaanderen Deinze, de Leiestreek en het Meetjesland weet liggen.  

De keuze voor Jan Vermeulen was snel uitgemaakt voor CD&V. Hij is niet alleen burgemeester van de tweede stad van Oost-Vlaanderen, maar ook de fietsburgemeester van Vlaanderen. Dat is voor de partij een extra troefkaart. Bovendien maakt Deinze de scharnier tussen het Meetjesland, de Leiestreek en Gent. In Gent is Jan Vermeulen samen met Daniel Termont een van de architecten achter de succesvolle Hulpverleningszone Centrum, die intussen 850.000 mensen beveiligt en 1600 brandweermannen aanstuurt.  

De strijd om de lijstduwer belooft bovendien bijzonder boeiend te worden in Oost-Vlaanderen. “Ik kijk uit naar een echt lijstduwersdebat met Filip Watteeuw en Mathias De Clercq. Het is onze nationale partijleiding niet ontgaan dat elke stad een centrumstad wil worden zoals Deinze.  Of het nu Oostende of Leuven is, allemaal gaan ze voor een aangename leefbare fietsstad. Wij hebben onze transitie kunnen inzetten zonder de binnenstad leeg te halen. Onze winkelstraat leeft weer en dat zal de komende jaren alleen maar verbeteren. We deden dit op een positieve en verbindende manier. Dat is ook de stijl van onze lijsttrekker Joke Schauvliege. 

Deze positieve vibes trekken opnieuw heel wat investeerders naar Deinze. Denk maar aan het dossier rond de Molens van Deinze alsook de uitbreiding van De PrijkelsDankzij een nieuw sociaal-economisch beleidsplan loopt zelfs de Tolpoortstraat weer vol. We moeten deze dynamiek overzetten naar de Leiestreek en het Meetjesland. Vanuit Deinze kunnen we verder mee de bakens uitzetten en wegen op het beleid in Brussel. Of ik effectief in het parlement ga zetelen zal afhangen van hoe de kiezer mij wil belonen voor intussen 25 jaar inzet voor onze stad en onze streek.”